Efectul de cafea asupra pancreasului

Boala pancreatică este starea de sănătate a întregului sistem digestiv. Secreția sucului pancreatic, producerea unui număr de hormoni importanți, reglarea activității digestive: pancreasul îndeplinește multe funcții foarte importante. Pentru a-și asigura sănătatea, în primul rând este important să mănânci bine. Selecția alimentelor utile pentru pancreas este destul de mare. Dacă vorbim despre băuturi, atunci totul nu este atât de simplu. În special, cafeaua nu dăunează direct pancreasului, dar, în același timp, această băutură provoacă adesea probleme cu ea.

De fapt, mulți preferă să bea cafea pe stomacul gol. Cafea dimineața, înainte de micul dejun sau în timpul unei întreruperi între mesele principale, când corpul simte o senzație de foame ușoară, poate fi foarte dăunător. Cofeina din cafea stimulează lansarea tuturor organelor digestive. O băutură revigorantă mărește pofta de mâncare și, în același timp, irită organele interne ale mucoasei. Atunci când bea cafea, pancreasul începe să producă enzimele necesare pentru digerarea alimentelor. Dacă cafeaua este beată pe stomacul gol, atunci stomacul rămâne gol, nimic nu intră în el. Rezultatul este că pancreasul funcționează „inactiv”, iar organele gata pentru procesul digestiv încep să se digerie literalmente.

Pentru a păstra sănătatea pancreasului și a sistemului digestiv în ansamblu, este necesar să se respecte „modul” corect de consum de cafea. Această băutură nu se poate bea pe stomacul gol – cel mai bine, dacă de fiecare dată cafeaua se va bea după masă. În acest caz, băutura va stimula activitatea digestivă fără a afecta organele tractului gastro-intestinal.

În plus, nu trebuie să beți cafea în cantități foarte mari, mai ales dacă problemele cu pancreasul au început deja. Este mai bine să limitezi utilizarea de cafea 1-2 cești pe zi – cantitatea de băutură este considerată inofensivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *