Cum se cultivă cafeaua?

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Ne bucură de aroma și de gustul revigorant în fiecare zi. Cu toate acestea, rareori cineva se gândește la cum să crească cafeaua. În ce mod trebuie făcut boabele de cafea înainte de a intra în ceașcă, oferind o plăcere incomparabilă? Dar toate boabele de cafea de gust trec prin siturile în creștere și metodele de procesare.

Arborii de cafea, în ciuda numelui lor, sunt în mod esențial arbuști. Ele pot crește până la 10-12 metri înălțime, dar sunt tăiate în mod regulat. Cafeaua care intră în aparatele de cafea și turcii este colectată de la tufișuri la mai puțin de un metru și jumătate. Există mai multe motive pentru aceasta: este mai ușor să vă îngrijiți de copaci rămași; este mai ușor să recoltăm de la ei; și, cel mai important, fructele de pădure de la copaci mici au o aromă și un gust pronunțat și dau un randament mai mare decât copacii înalți.

Fiecare pom de cafea este tratat literal din momentul plantării. În primul rând, un boabe de cafea proaspete este cultivat în sere speciale, apoi plantate în natură. Dacă, de exemplu, Robusta nu necesită o atenție deosebită, atunci Arabica este fertilizată în mod constant și monitorizată îndeaproape dezvoltarea puieților. Când un arbust atinge vârsta de 3 ani, încep să apară pe ea frumoase flori albe, din care se înnodă fructe de cafea numite drupes. Drogurile mature 9-11 luni în funcție de tipul de copac de cafea. Prin urmare, pe un tufiș puteți vedea flori, ovare, fructe necoapte și fructe deja coapte. Acesta este unul dintre motivele pentru care cafeaua este recoltată manual. Al doilea este că, în principal, cafeaua crește pe versanții de munte, unde este dificil să se organizeze asamblarea mașinilor. Numai în Brazilia, terenul plat permite utilizarea mașinilor. Apropo, se crede că cafeaua de munte se dovedește mai aromată și mai bogată decât cea plată.

După recoltare, fructul este curățat de pasta umedă sau uscată. Puțin depinde de această etapă, astfel că metoda de curățare este aleasă exclusiv pe baza preferinței plantatorilor și a disponibilității apei în zonă. Dar următoarea etapă – uscarea – afectează în mod semnificativ rezultatul final. Cel mai bun este cafeaua uscată nu în uscătoarele electrice, ci în mod natural. Cerealele crude se răspândesc pe terase din beton, uneori sub nisip. Procesul de uscare durează până la 20 de zile. În același timp, în prima zi, boabele sunt amestecate cu o greblă de lemn de până la 20 de ori, iar în zilele următoare – de 8-10 ori pe zi. Cerealele bine uscate nu numai că nu își pierd gustul, ci dobândesc un gust și un miros bogat.

Înainte de a trimite cereale gata la piață, acestea sunt sortate și curățate de ultimul coji. Prăjirea boabelor de cafea chiar înainte de vânzare, deoarece cafeaua își păstrează toate cele mai bune calități atunci când gătește, dacă boabele au fost prăjite nu mai mult de 12 zile în urmă. De aceea, cafeaua instant este semnificativ inferioară celei proaspăt preparate în toate privințele. De la frigere la o ceașcă în cazul solubil unu sau doi ani trece.

Fanii adevărați ai băuturii preferă să cumpere numai boabe neprăjite pentru a-și elibera întregul gust și potențial aromatic cu propriile mâini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *