Ceai sau cafea – ce preferă celebritățile?

Majoritatea dintre noi suntem obișnuiți să începem ziua cu o ceașcă revigorantă a băuturii tale preferate. Cel mai adesea, aceasta este o ceașcă de cafea sau ceai puternic. Cafeaua și ceaiul sunt cele două băuturi cele mai comune din lume. Istoria lor se întoarce de mii de ani.

În multe state, în mod tradițional, sărbătorile anuale și sărbătorile anuale sunt ținute în onoarea acestor băuturi, experții scriu articole despre beneficiile lor, prejudicii și noi studii științifice privind efectul cafelei și ceaiului asupra corpului uman. Lumea părea a fi împărțită în două părți: o jumătate dintre oameni preferă ceaiul, iar cealaltă cafea … Întrebarea dacă bea ceai sau cafea, de regulă, fiecare dintre noi ne-a decis cu mult timp în urmă.

Cum au venit cafeaua și ceaiul în viața noastră

Atât cafeaua, cât și ceaiul nu erau inițial băuturi ritualice, ci băuturi ritualice. Acestea ar putea fi utilizate numai în scopul prevăzut, într-un timp strict definit, ca substanțe care măresc rata de reacție, concentrația și claritatea gândirii. Acest lucru sugerează că reacțiile cauzate de aceste băuturi în corpul uman au fost controlate, spre deosebire de utilizarea moderată necontrolată a ceaiului sau a cafelei pe care o bem în fiecare zi pentru plăcere.

Deși ceaiul este considerat a fi descoperirea și cartea de vizită a civilizației chineze, această băutură a fost considerată mult timp în Marea Britanie, în Orientul Mijlociu, în Rusia și în Asia Centrală. Desigur, diferitele caracteristici ale culturii, culinare, climatului și solului din diferite regiuni afectează întotdeauna caracteristicile soiurilor de ceai, precum și metodele de cultivare și cultivare a acestora. Un lucru este sigur – această băutură are o popularitate imensă și necondiționată.

O jumătate de poveste despre jumătate de legendă spune că cafeaua este în jurul anului 850 î.Hr. Kaldi, un păstor din Etiopia, a descoperit că a acordat atenție faptului că caprinele sale suge cu bucurie pe fructele roșii ale unui singur arbust și apoi încep să se grăbească furios, să se joace și să se comporte într-un mod destul de ciudat. După ce a gustat fructul, tânărul a simțit o creștere extraordinară a puterii și ia spus superioare unui templu din apropiere despre o plantă minunată. Staretul a început să gătească un decoct de fructe de pădure și să-l dea călugărițelor, astfel încât să nu adoarmă în timpul viziunilor de noapte (bineînțeles, pentru că erau călugărițe …). De-a lungul timpului, reteta de a face o băutură din fructe de padure sa transformat în boabe de boabe prăjite, iar lumea a primit cafeaua la care suntem obișnuiți azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *