Care este diferența dintre băuturile de cafea: latte și cappuccino

Mulți dintre noi s-au bucurat deja de gustul deosebit al latte și cappuccino-ul parfumat. Cu toate acestea, nu toată lumea știe cum diferă aceste două băuturi unul față de celălalt. Dacă nu sunteți un amator de cafea avid și experimentat, atunci la prima vedere ar putea părea că acestea sunt similare: la urma urmei, în ambele cazuri, cafeaua și laptele sunt amestecate. De fapt, aici sunt subtilități care vă permit să creați o aromă unică de latte sau cappuccino. Cum să punem stresul în cuvântul „latte” pe care l-am scris aici.

Principalele diferențe

Întreaga diferență, în esență, constă în tehnologia de preparare, în proporții diferite, precum și în aditivii specifici care dau „gusturile” lor băuturilor care erau inițial similare. Dacă descoperiți subtilitățile și priviți băuturile mai atent, atunci puteți să le diferențiați cu ușurință de aspectul lor și de gustul lor special.

Proporții

Principala diferență între băuturi este că latte este de fapt un cocktail de cafea sau o băutură pe bază de espresso, în timp ce cappuccino este un tip de cafea. Acest lucru înseamnă că într-un cappuccino concentrația de cafea este semnificativ mai mare decât cea a unui latte. Deci, compoziția standard a cappuccino este 1/3 cafea tare, 1/3 lapte fierbinte și 1/3 spumă de lapte bătut. În latte, există 1/3 de espresso pentru 2/3 din laptele cald fiert.

Diferența în tehnologia de gătit

Pentru a face un clasic latte, trebuie să toarceți laptele fierbinte într-o ceașcă și numai apoi, foarte atent, să adăugați espresso fierbinte. În acest caz, veți obține o băutură surprinzător de stratificată. Și pentru cappuccino, se toarnă cafea puternică, se pune un strat de spumă și apoi se amestecă – ca rezultat, se obține o băutură aproape omogenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *