Cafea în timpul verii. Are cafea bea în căldură?

Odată cu sosirea vară, devine foarte fierbinte în afara, mai ales în orașul nostru din Almaty, unde termometrele pot crește uneori până la 40 de grade Celsius. Ca și majoritatea oamenilor din vară, iubitorii de cafea se confruntă cu nevoia de răcire a corpului și apare problema – ce fel de cafea să bea: rece sau cald?

„Bineînțeles că e rece!”, – veți gândi – „La urma urmei, în afară este atât de fierbinte!”. Și vei avea dreptate. Dar ce zici de cei care nu-i plac gustul de cafea rece? Și dacă cafeaua preferată este servită doar fierbinte? Nu vreau să renunț la aroma fermecătoare și la gustul obișnuit …

Și nu! Potrivit unui om de știință american de la Universitatea din British Columbia, o ceașcă de cafea fierbinte poate provoca o răcire a corpului! Iată cum explică el:

„Când ne simțim fierbinți, corpul nostru se transpiră, răcind în acest fel, iar transpirația se evaporă în atmosferă. Percepe schimbările de temperatură printr-o serie de receptori termici localizați pe suprafața pielii și în organele interne. Apoi, trimite un semnal către creier și începe să transpire.

Când vărsăm o băutură caldă, receptorii de căldură aflați în stomac, se pare că devin prea activi și trimit semnale puternice către creier că suntem fierbinți. Ca răspuns, creierul provoacă transpirație excesivă a corpului, rezultând că pierdem mai multă căldură decât vine dintr-o băutură fierbinte.

Pur și simplu, corpul nostru reacționează prea mult la o băutură fierbinte, provocând transpirație excesivă, ca rezultat al răcirii „.

Cu toate acestea, există o avertizare: această metodă va funcționa numai atunci când nu sunteți încă înmuiată cu transpirație, deoarece transpirația trebuie să se evapore în mod constant. Dacă este prea mult, căldura dintr-o ceașcă de cafea se va transforma pur și simplu într-o cantitate și mai mare de transpirație lichidă. Dacă sudoarea se rotește cu tine într-o grindină, atunci este mai bine să bei cafea rece sau o băutură de cafea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *