Cafea alergică

Alergia la cafea este destul de rară – aceasta este una dintre cele mai puțin frecvente alergii alimentare. Cu toate acestea, se poate manifesta la orice vârstă – medicii își asociază apariția cu boli gastro-intestinale, disfuncții în metabolism sau în sistemul imunitar. Dacă o reacție alergică este asociată cu aceste probleme, atunci se numește dobândită. Dacă o persoană este inițial alergică la cafea, atunci se numește congenitală.

Este posibil să scapi de alergia de cafea dobândită – pentru aceasta este necesar să se vindece boala, care a provocat apariția acesteia. Cu toate acestea, acest lucru nu oferă o garanție completă că reacția alergică nu va avea loc – „comportamentul” alergiei este întotdeauna individual.

Cum se manifestă alergia de cafea?

Alergia la cafea este similară cu alte alergii alimentare. Simptomele pot include mâncărimi, erupții cutanate sau iritații ale pielii, strănut, nas curbat, tuse, vărsături, febră etc. Pentru a „plăti” reacția alergică, este necesar să luați un antihistaminic. Desigur, este, de asemenea, important să se abțină de la consumul de cafea. Reacția poate continua să crească, iar dacă inițial ați simțit doar o ușoară mâncărime, menținând în același timp cafeaua în regimul alimentar, alergiile se pot dezvolta în probleme grave.

Alergii de cafea – Recomandări înrudite

Este important să înțelegeți că o astfel de alergie apare nu atât pe băutură, cât și pe substanțele conținute în ea. De obicei, cafeina devine o problemă, care, apropo, este cuprinsă nu numai în cafea, ci și în cola, cacao, ciocolată și chiar ceai.

În consecință, atunci când apare o reacție alergică la cafea, este necesar să se excludă nu numai băutura în sine, ci și toate produsele care conțin cafeină.

Se știe că alergia la cafea aduce adesea o „întreagă” grămadă de reacții înrudite. Cel mai comun companion al ei este alergia la leguminoase. Se pare că mazărea și fasolea pot fi incluse și în lista produselor alimentare interzise.

Nu există pur și simplu nici un tratament eficient pentru alergie pentru cafea – singura soluție eficientă este respingerea completă a băuturii revigorante. Cu toate acestea, acest lucru nu este la fel de rău ca la început – puteți înlocui cafeaua cu sucuri de fructe, băuturi cu lapte etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *