Are cafeaua retine lichid in corp?

Efectul de cafea asupra corpului este destul de complex și în fiecare caz depinde de mulți factori. De exemplu, retragerea lichidului din corp la consumul de cafea este determinată de cantitatea de cofeină care intră în organism într-o zi.

Deci, cafeaua este considerată o băutură diuretică. Se presupune că băutura îndepărtează lichidul în volum de 1,5 ori. Cu toate acestea, efectul diuretic al consumului de cafea nu se produce întotdeauna, dar numai în cazurile în care se consumă prea multă cofeină. Dacă beți nu mai mult de 2-3 cești de cafea pe zi, băutura nu va stimula producerea lichidului.

Interesant, studii recente au arătat că atunci când beți cafea în cantități normale, băutura are un efect diuretic invers: nu îndepărtează lichidul, ci, dimpotrivă, o reține. Această acțiune este tipică atât pentru cofeină, cât și pentru băuturi dulci. De aceea, în unele cazuri (de exemplu, la sfârșitul sarcinii), consumul de cafea poate cauza edeme.

În general, efectul cafelei asupra organismului este individual și depinde de mai mulți factori: metabolismul, starea de sănătate, caracteristicile dietetice. Prin urmare, în cazul în care există suspiciunea că umflarea este asociată cu utilizarea de cafea, este mai bine să încercați să limitați utilizarea băuturii revigorante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *